XAR fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XAR fájlkiterjesztésű fájlokat általában az Extensible Archive formátumhoz társítják.

A macOS az ilyen típusú XAR fájlokat használja a szoftver telepítéséhez (helyettesíti a GZ archív formátum szükségességét). A Safari böngészőbővítmények ugyanazt az XAR fájlformátumot használják.

A Microsoft Excel az XAR fájlformátumot használja a dokumentumok AutoRecover szolgáltatásának mentésére. Nem számít, milyen Excel fájltípust használnak aktívan, az összes megnyitott fájlt rendszeresen és automatikusan egy alapértelmezett helyre menti .XAR fájlkiterjesztés.

Az XAR fájlokat alapértelmezett fájlformátumként is használják a Xara grafikai szoftverben.


XAR fájl megnyitása

A XAR fájlokat, amelyek tömörített archív fájlok, népszerű tömörítési / dekompressziós programokkal lehet megnyitni. Két kedvencem a 7-Zip és a PeaZip, de sok más közül választhatunk. A 7-Zip segítségével például jobb gombbal kattinthat az XAR fájlra, és kiválaszthatja 7-Zip > Nyissa meg az archívumot megnyitni.

Ha egy XAR fájl egy Safari böngésző kiterjesztésű fájl, akkor valószínűleg a .safariextz kiterjesztés van csatolva, mert a böngésző ezt használja az ilyen kiterjesztések azonosítására. Ahhoz, hogy egy XAR fájlt böngésző kiterjesztésként használhasson, először át kell neveznie, majd meg kell nyitnia a .safariextz fájlt a Safari programba történő telepítéshez.

Mivel azonban a .safariextz fájl valójában csak átnevezett XAR fájl, megnyithatja a fent említett dekompressziós programok egyikével, hogy megtekinthesse annak tartalmát. Ne feledje azonban, hogy az ilyen típusú fájlok megnyitása egy olyan programban, mint a 7-Zip, nem engedi, hogy a kiterjesztést a szándékolt módon használja, de megismerheti a böngésző kiterjesztés szoftverét alkotó különböző fájlokat.

A Xara termékei képesek megnyitni azokat a XAR fájlokat, amelyeket ezekben a grafikus programokban használnak.


XAR Excel fájlok megnyitása

Alapértelmezés szerint az AutoRecover funkció részeként a Microsoft Excel 10 percenként automatikusan menti a nyitott fájlokat áramkimaradás vagy egyéb váratlan leállás esetén.

Azonban ahelyett, hogy a dokumentumot abban a formátumban mentené, amelyben szerkeszti, és a mentett helyen, az Excel a .XAR fájlkiterjesztést használja a következő mappában:

C: Felhasználók AppData Roaming Microsoft Excel

A szakasz neve a felhasználónevétől függetlenül. Ha nem biztos abban, hogy mi a tiéd, nyissa meg a Felhasználók mappát a Windows-ban, és nézze meg a felsorolt ​​mappákat - valószínűleg észreveszi a tiédet, amely valószínűleg az első vagy a teljes név.

Az Excel által létrehozható XAR fájl egyik példája a ~ ar3EE9.xar. Mint látható, az XAR fájl véletlenszerűen van elnevezve, így a keresése nehéz lehet. A fájl szintén rejtett, és védett rendszerfájlnak tekinthető.

Az automatikusan mentett Excel-fájlok helyreállításához vagy keresse meg a számítógépen az összes .XAR fájlt (a beépített keresési funkció vagy egy ingyenes eszköz, például a Minden segítségével), vagy nyissa meg a fent bemutatott alapértelmezett helyet, hogy manuálisan megtalálja az XAR fájlokat .

A fenti helyen automatikusan mentett Excel dokumentum megkereséséhez rejtett fájlok és védett operációs rendszer fájlok megtekintése szükséges. Lásd: Hogyan jeleníthetek meg rejtett fájlokat és mappákat a Windows rendszerben? ha segítségre van szüksége ebben.

Miután megtalálta az XAR fájlt, át kell neveznie a fájlkiterjesztést olyanra, amelyet az Excel felismer, például az XLSX vagy az XLS. Miután elkészült, meg kell tudni nyitni a fájlt az Excel programban, mint bármelyik másikat.

Ha az XAR fájl átnevezése nem működik, megpróbálhatja megnyitni az XAR fájlt közvetlenül az Excel alkalmazásban a Megnyitás és javítás opció a Nyisd ki gombot, ha a számítógépen böngészi az XAR fájlt.

Ehhez biztosnak kell lennie abban, hogy választott Minden fájl felülről a Nyisd ki gombot.


XAR fájl konvertálása

Ha az XAR fájl archív formátumú, az ingyenes FileZigZag online fájlkonverter segítségével konvertálható más hasonló formátumokra, például ZIP, 7Z, GZ, TAR és BZ2.

Amint fentebb említettem, az Excelben automatikusan mentett XAR fájlok konvertálásának legjobb módja az, hogy a fájlkiterjesztést csak az Excel által felismertre változtatja. Ha a végleges fájl XLSX vagy más Excel formátumba történő mentése után ezt a fájlt más formátumra szeretné konvertálni, egyszerűen csatlakoztassa egy ingyenes dokumentumfájl-átalakítóba.

A Xara-termékek által használt XAR fájlok konvertálása valószínűleg a legmegfelelőbb az azt használó programon keresztül. Ez megtalálható valami hasonlóban filé > Mentés opcióban vagy egy Export menüben.