XLS fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XLS kiterjesztésű fájl egy Microsoft Excel 97-2003 munkalapfájl. Az Excel későbbi verziói alapértelmezés szerint XLSX formátumban mentik a táblázatfájlokat.

Az XLS fájlok sorok és oszlopok tábláiban tárolják az adatokat formázott szöveg, képek, diagramok és egyebek támogatásával.

A makrót támogató Microsoft Excel fájlok az XLSM fájlkiterjesztést használják.


Hogyan nyitható meg egy XLS fájl

Az XLS fájlok a Microsoft Excel bármely verziójával megnyithatók. Az XLS fájlokat Microsoft Excel nélkül is megnyithatja a Microsoft ingyenes Excel Viewer segítségével, amely támogatja az XLS fájlok megnyitását és kinyomtatását, valamint az adatok másolását azokból.

Az XLS fájlok megnyitására és szerkesztésére egyaránt használható számos ingyenes Excel alternatíva a WPS Office és az OpenOffice Calc.

9 ingyenes alternatíva a Microsoft Office-hoz

Az XLS fájlok megnyitása és szerkesztése nagyon egyszerű a Chrome böngészőben az Office Editing for Docs, Sheets & Slides nevű ingyenes kiterjesztéssel. Megnyithatja és szerkesztheti az interneten talált XLS fájlokat anélkül, hogy le kellene töltenie őket a számítógépére, valamint a böngészőbe húzva megnyithatja azokat a számítógépéről is.

Az XLS fájlok ilyen módon történő mentése a Chrome kiterjesztés használatával arra kényszeríti őket, hogy újabb XLSX formátumban tárolják őket.

Ha nem a Chrome-ot használja, akkor továbbra is kizárólag online nyithatja meg és szerkesztheti az XLS-fájlokat az ingyenes Zoho Sheet segítségével. Támogatja a fájl online fiókba vagy számítógépre történő mentését számos formátumban, beleértve az XLS-be való visszatérést is.

A DocsPal egy másik ingyenes XLS néző, amely pusztán néző, nem szerkesztő. Mivel telepítés nélkül online fut, minden böngészőben és operációs rendszerben működik.


XLS fájl konvertálása

Ha már használja a már említett táblázatkezelő programok egyikét, akkor a konvertálás legegyszerűbb, ha megnyitja az adott programban található XLS fájlt, majd más formátumba menti. Ez messze a leggyorsabb módja az XLS fájlok konvertálásának más formátumokra, például CSV, PDF, XPS, XML, TXT, XLSX, PRN stb.

Ha még nincs telepítve XLS szerkesztő, vagy nem akarja telepíteni, akkor egy másik lehetőség az ingyenes dokumentumátalakító használata. A Zamzar egy példa egy ingyenes online XLS fájlkonverterre, amely átalakítja az XLS-t MDB-be, ODS-be és másokká, beleértve a képformátumokat, például a JPG és a PNG.

Ha XLS fájlja nyitott, strukturált formátumban tartalmaz adatokat, amelyekre szüksége van, a Mr. Data Converter online eszköz nagyszerű lehetőség. Átalakítja az XLS-t XML-re, JSON-ra vagy számos más hasonló formátumra.


Hogyan lehet feltörni egy XLS jelszót vagy kinyitni az XLS-t

Könnyedén jelszóval védheti az XLS fájlokat egy olyan program segítségével, mint az Excel. Ugyanazt a programot használhatja a jelszó eltávolítására. Mit tegyen azonban, ha elfelejtette az XLS fájl jelszavát?

Ingyenes jelszó-helyreállító eszközzel fel lehet oldani egy "nyitáshoz szükséges jelszóval" védett XLS-fájlt. Egy ingyenes kipróbálható eszköz, amelynek meg kell találnia az XLS fájl jelszavát, az ingyenes Word és Excel jelszó-helyreállító varázsló.

Bár nem ingyenes, az Excel Password Recovery Lastic egy másik lehetőség.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A fájlja még mindig nem tud megfelelően megnyílni a fenti javaslatok alapján? Ügyeljen arra, hogy helyesen olvassa el a fájlkiterjesztést, és ne tévessze össze egy XLR, XSL, XLW vagy XSLT fájlt egy XLS fájllal.