XSD fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az XSD fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy XML séma fájl; szöveges fájlformátum, amely meghatározza az XML fájl érvényesítési szabályait, és elmagyarázza az XML űrlapot.

Mivel sémafájlok, ezért valami máshoz adnak modellt, ebben az esetben XML fájlokat. Például egy XSD fájl megkövetelheti, hogy az XML fájl rendelkezzen bizonyos határokkal, kapcsolatokkal, sorrenddel, attribútumokkal, beágyazott jellemzőkkel és más elemekkel, valamint megadhat bármilyen korlátozást.

Az XML fájlok hivatkozhatnak egy XSD fájlra a schemaLocation attribútummal.

A HobbyWare Pattern Maker keresztszemes programja szintén ezt a fájlkiterjesztést használja formátumához.

XSD fájlok. Web / Tiim Fisher


XSD fájl megnyitása

Mivel az XSD fájlok az XML fájlok formátumában hasonló szövegfájlok, ugyanolyan típusú megnyitási / szerkesztési szabályokat követnek. A fájllal kapcsolatos legtöbb kérdés azonban annak létrehozására vonatkozik; íme egy nagyszerű blogbejegyzés arról, hogyan készítsünk egyet.

A SchemaViewer egy ingyenes program, amely az XSD fájlokat a megfelelő faformátumban jeleníti meg, ami megkönnyíti azok olvasását, mint egy egyszerű szövegszerkesztővel, mint például a Jegyzettömb.

A fájl a Microsoft Visual Studio, az XML Notepad, az EditiX XML Editor, a Progress Stylus Studio és az XMLSpy segítségével is megnyitható. Az Oxygen XML Editor egyike azon kevés XSD nyitóknak, amely Linux, Mac és Windows rendszereken működik.

XSD fájl a Visual Studio kódban.

Használhat szövegszerkesztőt is, mivel ez csak egy szöveges fájl. Nézze meg néhány kedvencünket a legjobb ingyenes szövegszerkesztők listáján.

Íme egy példa arra, hogyan néz ki az XSD fájl egy szövegszerkesztőben megnyitva:

Ha a Pattern Makerrel használt eszközzel van dolga, akkor természetesen megnyithatja azt a szoftvert. A minta fájl megnyitásának és kinyomtatásának ingyenes módjához azonban a HobbyWare a Pattern Maker Viewer programot kínálja. Csak húzza a fájlt a programba, vagy használja a filé > Nyisd ki menü. Ez a megjelenítő támogatja a hasonló PAT formátumot is.

A Crossty Android alkalmazás képes keresztrejtett XSD fájlokat is megnyitni, de ez nem ingyenes.


XSD fájl konvertálása

Az XSD fájlok más formátumba konvertálásának legegyszerűbb módja, ha az egyik szerkesztőt felülről használja.

Például a Visual Studio egy nyitott XSD fájlt menthet XML, XSLT, XSL, DTD, TXT és más hasonló formátumba.

A JSON séma-szerkesztőnek képesnek kell lennie konvertálni JSON-ra. Tekintse meg ezt a Stack Overflow szálat, ha további információt szeretne a konverzió korlátozásairól.

Egy másik konverzió, amelyet érdemes lehet, az XSD-fájl PDF-be, hogy a fájlt egy PDF-nézőben nyithassa meg. Erre valószínűleg nincs sok oka, csak annak biztosítása, hogy a kód látható legyen minden számítógépen, amely megnyitja. Ezt a konverziót az XmlGrid.net webhelyről vagy PDF nyomtatóval hajthatja végre.

Ha egy XML-JSON átalakítót keres, ott van ez az online XML-JSON átalakító, amellyel ezt megteheti.

Az XML sémadefiníciós eszköz átalakíthatja az XDR, XML és XSD fájlokat sorosítható osztályokká vagy adatkészletekké, például a C # osztályba.

Használhatja a Microsoft Excel alkalmazást, ha adatokat kell importálnia a fájlból, és táblázatba kell tennie. Ebben a "Hogyan lehet XSD fájlt konvertálni XLS formátumra" kérdésben a Verem túlcsordulás című témakörben láthatja, hogyan hozhat létre XML forrást a fájlból, majd húzza az adatokat közvetlenül a táblázatra.

Valószínű, hogy a fent említett Pattern Maker program (nem az ingyenes néző) használható a keresztöltés fájl új formátumra konvertálására.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl nem nyílik meg a felülről származó programokkal és eszközökkel, jó eséllyel egyáltalán nem egy XSD fájllal foglalkozik, hanem egy hasonló fájlkiterjesztést megosztó fájllal.

Például az XDS utótag nagyon hasonlít az XSD-hez, de ehelyett a DS Game Maker Project fájlokhoz és az LcdStudio Design fájlokhoz használják. Ezen fájlformátumok egyike sem kapcsolódik XML fájlokhoz vagy mintákhoz.

Ugyanez a koncepció érvényes másutt is, például az XACT Sound Bank fájlok esetében, amelyek a .XSB fájlkiterjesztést használják. Ezek olyan hangfájlok, amelyeket egyetlen XSD-kompatibilis program sem nyit meg. Az XFDL és az XFDF is nagyon hasonló.

Ha a fájlja más fájlkiterjesztéssel végződik, keresse meg a megjelenő betűket / számokat, hogy megtudja, mely programok képesek megnyitni vagy átalakítani az adott fájltípust.